FOOD TECHNOLOGY
FOOD TECHNOLOGY
16.05.2024 - 19.05.2024
Expoziţie internaţională specializată de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare, ediţia a XXVIII-a
Până la începerea expoziției au rămas zile: 49
(CIE "MOLDEXPO" SA)
Un vinegret clasic de la Moldexpo: produse gustoase într-o farfurie!
2017-05-15 09:20:19
Gătitul este o magie, iar un bucătar bun face mâncare din orice are la îndemână. Din 17 până în 21 mai, vizitatorii expoziției Food&Drinks  se vor convinge că gătitul e și el o artă, așa cum e pictura sau poezia. În paralel cu expoziția FOOD&DRINKS  se vor desfășura alte doua evenimente importanate pentru industria alimentară - expozițiile FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT, unde  companiile participante vor prezenta echipamente moderne, procese tehnologice inovative de fabricare a produselor alimentare, dar și utilaje de producere a ambalajelor pentru acestea.
 
Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo" S.A.

Suport oficial: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova

Partener Food&Drinks și Food Technology: Asociaţia Naţională a Industriilor de Panițcaţie şi Morărit din Republica Moldova
 
Peste 150 de producători și distribuitori de produse alimentare, echipamente de procesare a acestora și ambalaje din Moldova, Belarus, Franța, România, Ucraina, Italia și Turcia vă invită să gustați din bucate deosebite, să testați mașini inovativ și să descoperiți lucruri noi! Pe parcursul a 5 zile, trei expoziții specializate se vor uni într-o singură platformă de comunicare pentru profesioniștii din industriile de referință, aici vor avea loc prezentări de produse și tehnologii noi, se vor desfășura show-uri de excepție și, nu în ultimul rând, degustații și master-classuri la standurile companiilor participante.
                                  
FOOD&DRINKS: Toate culorile bucătăriei originale
 
În premieră în Moldova, pentru bucătari, cofetari și pentru toți cei cărora le place să gătească am inițiat un proiect nou - "Inspirația vine din tigaie". Cinci zile, bucătari de la cele mai bune restaurante și bloggeri culinari vor dezvălui secretele lor gastronomice și vor găti după rețete deosebite. Partenerul general al proiectului este compania Moldagroproduct S.R.L. (care este și sponsorul înregistrării vizitatorilor la FOOD&DRINKS), partenerii evenimentului - ICS METRO Cash & Carry Moldova S.R.L., supermarketul Fourchette Gourmet și brandul DeliCarne.
Din meniu: Nata Albot va promova și valorifica produsele locale și de sezon în cadrul evenimentului, pregătind gustări rapide și sănătoase din produse preponderent locale. Vom face o Alivanca delicioasă cu smântână și dulcețuri locale împreună cu Elena Butuc, vom găti cele mai gustoase ciocănele de pui în stil thailandez și vom afla secretele de preparare a orezului picant cu arahide de la Elena Popa. Bloggerița Julie Cozlenco va prezenta un cheesecake mai deosebit, cu mere și caramel. Maria Macari, proprietara celei mai “dulci” afaceri din Chișinău care-i poartă numele - Bunătăți de la Marika, va pregăti Verrine sallee și verrine fraise - aperitive dulci și sărate. Maria Shiwersky va dezvălui secretele ei de preparare a celor mai gustoase cupcake-uri pe care le-ați mâncat vreodată.
 
În premieră în Moldova!  Cinci zile consecutiv, în cadrul expoziției FOOD&DRINKS, pentru profesioniști: bucătari, cofetari, precum și pentru toți cei cărora le place să gătească gustos și sănătos va avea loc un eveniment de proporții - «Inspirația vine din tigaie, METRO Cooking&MasterClass ». Aici se vor întâlni cei mai experimentați bucătari din cele mai faimoase restaurante din capitală OSHO, PEGAS, Sherlock Holmes, Cafe Gazetto și cel mai cunoscut somelier din țară, Mihai Druță. În prezența publicului, specialiștii vor dezvălui secretele lor gastronomice și arta selectării vinurilor de calitate.
 
Cunoscutul bucătar Petru Chicu, proprietarul restaurantului KIKU Steak & Wine, vă invită să faceți o incursiune în bucătăria mediteraneană pentru a experimenta o varietate de gusturi și arome ispititoare. Ingredientele proaspete și atent selectate de bucătar vor fi puse la dispoziție de Fourchette Gourmet.
 
Despre arta de degustare a vinurilor vă va povesti cel mai cunoscut somelier din țară, Mihai Druță.
 
La expoziție  va funcționa Zona Kitchen Help, unde importatorii vor prezenta headlinerilor proiectului  «Insirația vine din Tigaie» ustensile de bucătărie de la astfel de mărci renumite ca BergHOFF, Zepter și Joseph Joseph Moldova. Astfel, Petru Chicu va găti în vesela de la BergHOFF, Elena Popa – de la Zepter, iar Joseph Joseph Moldova va oferi bucătarilor plăci de taiere, ustensile de bucătărie etc.
 
Nu ratați ocazia de a degusta produse noi de la participanți – cașcavalul kachotta de la Ferma cu Origini, paste de la Rusale Paste S.R.L., compot de feijoa de la Vion-Imrex S.R.L., înghețată italiană de la Helit Italia Flavour S.R.L.. Compania Good Food Solutions S.R.L. va organiza master-classuri, unde veți avea posibilitatea de a vedea tehnologia de pregătire a ciocolatei, pe care o veți putea gusta.
Combinatul de panificație Franzeluța S.A. va veni cu o varietate largă de pâine, paste făinoase și produse de cofetărie. Uleiuri vegetale de calitate superioară va prezenta compania Floarea Soarelui S.A. Unul dintre cei mai mari producători locali de carne de pui, compania «Floreni»  S.A. va expune produse noi - de la categoria econom până la premium.
Pentru a pune în valoare calitatea produselor pe care le comercializează, compania Moldagroproduct SRL a creat un design nou al cutiilor de măsline - Black Gold Corrida, care vor fi prezentate în premieră la expoziție.
 
Pe data de 19 mai, fiecare vizitator va putea participa la proiectul de caritate  «La o cafea cu vedete», organizat  împreună cu Alexandr Stukalov. Vedete din show-businessul din Moldova vor pregăti diverse tipuri de cafea, iar încasările vor fi vărsate în Fondul salvării copiilor care suferă de leucemie.
 
Zona Retail: locul perfect pentru un dialog eficient
 
Expoziția FOOD&DRINKS deschide oportunități pentru producătorii autohtoni de produse alimentare. Timp de cinci zile, Zona Retail va fi o platformă de dialog dintre fermieri și rețelele de supermarketuri din Moldova.
Aici producătorii locali vor putea stabili contacte directe cu reprezentanții lanțurilor de retail, cum ar fi Metro, Green Hills, Linella cu scopul de a facilita accesul produselor locale pe rafturile supermarketurilor. Zona Retail este o posibilitate de negocieri directe, unde producătorii de produse alimentare și fermierii din Moldova vor face încă un pas spre cooperarea cu cele mai mari supermarketuri din țară.
 
Test-drive la FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT
 
Va fi agitație mare și la standul companiei Bongard S.A.S. (care este  și sponsorul înregistrării vizitatorilor la expoziția  FOOD TECHNOLOGY). Echipamentele Bongard bat toate recordurile – aici vor fi preparate cel mai mare croissant, cea mai mare pâine, cea mai mare baghetă, cel mai mare burger și cel mai mare sandviș făcut vreodată în Moldova - de tocmai  50 de metri.
 
Pentru prima dată la expozițiile FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT va avea loc un TEST DRIVE al tehnicii noi pentru procesarea și ambalarea alimentelor. Doar în perioada 17-20 mai veți putea vedea în funcțiune mașini de procesat carne, utilaje pentru cofetării, linii de producere a conservelor, echipamente pentru brutării și mașini de ambalare de la companiile MGM S.R.L., Rodals S.R.L., Dina Cociug S.R.L., I.C.S. Petruzalek S.R.L., SC Di-Co Total S.R.L., Propac S.R.L., Ilvi-Pac S.R.L. și alții.
 
Echipamentele inovative pentru industria alimentară sunt foarte solicitate, pentru că de calitatea lor depinde și calitatea produselor finite. În cadrul expoziției, toate companiile vor expune doar mașini high-tech. Compania MGM SRL va oferi o gamă largă de echipamente pentru alimentația publică de cele mai renumite branduri: AHT, Bertos, Endress GmbH și de brandul legendar - KitchenAid.
Echipamente multifuncționale de calitate înaltă pentru producția de carne și produse de panificatie vor prezenta companiile Favorit-Techno SRL, Global Bar SRL, Solteco Solutions SRL și altele. Dina Cociug SRL și Ecolux SRL vor expune echipamente de refrigerare pentru supermarketuri și magazine. Tehnologii de automatizare a procesului  de producție vor fi prezentate la stand Melitax Grup SRL.
Calitatea nu asigură tot timpul cererea pentru un produs, mai e nevoie de un ambalaj frumos și corect proiectat, care poate fi obținut doar la utilaje moderne.
Astfel, compania I.C.S. Petruzalek SRL va etala mașini de ambalare automată și manuală, dar și o gamă largă de produse de plastic la prețuri bune. Vizitatorii expoziției vor fi plăcut surprinși de oferta companiei din România - Imark Sistem S.R.L.  , care va ave la stand soluții inteligente de marcare și ambalare a produselor, dar și de automatizare a procelor tehnologice.
Ilvi-Pac SRL va prezenta o gamă vastă de modele de ambalaj BOPS din plastic transparent pentru produse alimentare.Compania Firstline SRL va prezenta în premieră pungile din hârtie craft  pentru ambalarea mai multor tipuri de produse alimentare și nealimentare: pentru ceai, condimente, produse cosmetice, chimice, de uz casnic. Propac SRL va aduce în atenția profesioniștilor rampa mobilă și ambalatorul de palete semiatomat /manual STRONG. Un alt producător din Republica Moldova, compania Atlantic&C S.R.L., va oferi un ambalaj ecologic confecționat din materiale lemnoase locale. Compania Aspeti S.R.L. din România va expune ambalaj și alveole pentru fructe și legume, precum și mașini de ambalat prin termosudare pentru catering și industria alimentară.
Reprezentantul oficial în Moldova al mai multor companii producătoare de ambalaje cu renume mondial S.C. Novelis-Impex SRL va propune o gamă vastă de ambalaje din materiale plastice igienice de înaltă calitate.
Compania din Italia Massimo Pozzi Packaging D.I. pentru prima data în cadrul PACKAGING. DEPOT.  va prezenta o gamă variată de mecanisme de ambalare. Compania T.M.V. INDUSTRIAL S.R.L., din România va oferi mașini de ambalat pentru produse alimentare  - pâine, napolitane, biscuiți, ciocolată, cornuri etc.
Reprezentanții companiilor participante vor relata și prezenta tutror celor interesați agregatele sale în funcțiune, specificul și avantajele folosirii acestora.
Programul conex
Importanța contactelor de afaceri primare nu poate fi supraevaluată. Astfel, în cadrul expozițiilor funcționează Business Networking Event (networking) - un instrument eficient de marketing cu menirea de a facilita stabilirea contactelor de afaceri - o oră de comunicare generează cel puțin 20 de contacte noi, care devin baza cooperărilor ulterioare dintre participanți în timpul și după expoziție.
 
Locație: Food&Drinks, Food Technology, Packaging. Depot , CIE Moldexpo
17 - 21 mai, în intervalul 10.00 - 18.00 (Food&Drinks)
17 - 20 mai, în intervalul 10.00 - 18.00 (Food Technology, Packaging. Depot)
Gătitul este o magie, iar un bucătar bun face mâncare din orice are la îndemână. Din 17 până în 21 mai, vizitatorii expoziției Food&Drinks  se vor convinge că gătitul e și el o artă, așa cum e pictura sau poezia. În paralel cu expoziția FOOD&DRINKS  se vor desfășura alte doua evenimente importanate pentru industria alimentară - expozițiile FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT, unde  companiile participante vor prezenta echipamente moderne, procese tehnologice inovative de fabricare a produselor alimentare, dar și utilaje de producere a ambalajelor pentru acestea.
 
Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo" S.A.

Suport oficial: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova

Partener Food&Drinks și Food Technology: Asociaţia Naţională a Industriilor de Panițcaţie şi Morărit din Republica Moldova
 
Peste 150 de producători și distribuitori de produse alimentare, echipamente de procesare a acestora și ambalaje din Moldova, Belarus, Franța, România, Ucraina, Italia și Turcia vă invită să gustați din bucate deosebite, să testați mașini inovativ și să descoperiți lucruri noi! Pe parcursul a 5 zile, trei expoziții specializate se vor uni într-o singură platformă de comunicare pentru profesioniștii din industriile de referință, aici vor avea loc prezentări de produse și tehnologii noi, se vor desfășura show-uri de excepție și, nu în ultimul rând, degustații și master-classuri la standurile companiilor participante.
                                  
FOOD&DRINKS: Toate culorile bucătăriei originale
 
În premieră în Moldova, pentru bucătari, cofetari și pentru toți cei cărora le place să gătească am inițiat un proiect nou - "Inspirația vine din tigaie". Cinci zile, bucătari de la cele mai bune restaurante și bloggeri culinari vor dezvălui secretele lor gastronomice și vor găti după rețete deosebite. Partenerul general al proiectului este compania Moldagroproduct S.R.L. (care este și sponsorul înregistrării vizitatorilor la FOOD&DRINKS), partenerii evenimentului - ICS METRO Cash & Carry Moldova S.R.L., supermarketul Fourchette Gourmet și brandul DeliCarne.
Din meniu: Nata Albot va promova și valorifica produsele locale și de sezon în cadrul evenimentului, pregătind gustări rapide și sănătoase din produse preponderent locale. Vom face o Alivanca delicioasă cu smântână și dulcețuri locale împreună cu Elena Butuc, vom găti cele mai gustoase ciocănele de pui în stil thailandez și vom afla secretele de preparare a orezului picant cu arahide de la Elena Popa. Bloggerița Julie Cozlenco va prezenta un cheesecake mai deosebit, cu mere și caramel. Maria Macari, proprietara celei mai “dulci” afaceri din Chișinău care-i poartă numele - Bunătăți de la Marika, va pregăti Verrine sallee și verrine fraise - aperitive dulci și sărate. Maria Shiwersky va dezvălui secretele ei de preparare a celor mai gustoase cupcake-uri pe care le-ați mâncat vreodată.
 
În premieră în Moldova!  Cinci zile consecutiv, în cadrul expoziției FOOD&DRINKS, pentru profesioniști: bucătari, cofetari, precum și pentru toți cei cărora le place să gătească gustos și sănătos va avea loc un eveniment de proporții - «Inspirația vine din tigaie, METRO Cooking&MasterClass ». Aici se vor întâlni cei mai experimentați bucătari din cele mai faimoase restaurante din capitală OSHO, PEGAS, Sherlock Holmes, Cafe Gazetto și cel mai cunoscut somelier din țară, Mihai Druță. În prezența publicului, specialiștii vor dezvălui secretele lor gastronomice și arta selectării vinurilor de calitate.
 
Cunoscutul bucătar Petru Chicu, proprietarul restaurantului KIKU Steak & Wine, vă invită să faceți o incursiune în bucătăria mediteraneană pentru a experimenta o varietate de gusturi și arome ispititoare. Ingredientele proaspete și atent selectate de bucătar vor fi puse la dispoziție de Fourchette Gourmet.
 
Despre arta de degustare a vinurilor vă va povesti cel mai cunoscut somelier din țară, Mihai Druță.
 
La expoziție  va funcționa Zona Kitchen Help, unde importatorii vor prezenta headlinerilor proiectului  «Insirația vine din Tigaie» ustensile de bucătărie de la astfel de mărci renumite ca BergHOFF, Zepter și Joseph Joseph Moldova. Astfel, Petru Chicu va găti în vesela de la BergHOFF, Elena Popa – de la Zepter, iar Joseph Joseph Moldova va oferi bucătarilor plăci de taiere, ustensile de bucătărie etc.
 
Nu ratați ocazia de a degusta produse noi de la participanți – cașcavalul kachotta de la Ferma cu Origini, paste de la Rusale Paste S.R.L., compot de feijoa de la Vion-Imrex S.R.L., înghețată italiană de la Helit Italia Flavour S.R.L.. Compania Good Food Solutions S.R.L. va organiza master-classuri, unde veți avea posibilitatea de a vedea tehnologia de pregătire a ciocolatei, pe care o veți putea gusta.
Combinatul de panificație Franzeluța S.A. va veni cu o varietate largă de pâine, paste făinoase și produse de cofetărie. Uleiuri vegetale de calitate superioară va prezenta compania Floarea Soarelui S.A. Unul dintre cei mai mari producători locali de carne de pui, compania «Floreni»  S.A. va expune produse noi - de la categoria econom până la premium.
Pentru a pune în valoare calitatea produselor pe care le comercializează, compania Moldagroproduct SRL a creat un design nou al cutiilor de măsline - Black Gold Corrida, care vor fi prezentate în premieră la expoziție.
 
Pe data de 19 mai, fiecare vizitator va putea participa la proiectul de caritate  «La o cafea cu vedete», organizat  împreună cu Alexandr Stukalov. Vedete din show-businessul din Moldova vor pregăti diverse tipuri de cafea, iar încasările vor fi vărsate în Fondul salvării copiilor care suferă de leucemie.
 
Zona Retail: locul perfect pentru un dialog eficient
 
Expoziția FOOD&DRINKS deschide oportunități pentru producătorii autohtoni de produse alimentare. Timp de cinci zile, Zona Retail va fi o platformă de dialog dintre fermieri și rețelele de supermarketuri din Moldova.
Aici producătorii locali vor putea stabili contacte directe cu reprezentanții lanțurilor de retail, cum ar fi Metro, Green Hills, Linella cu scopul de a facilita accesul produselor locale pe rafturile supermarketurilor. Zona Retail este o posibilitate de negocieri directe, unde producătorii de produse alimentare și fermierii din Moldova vor face încă un pas spre cooperarea cu cele mai mari supermarketuri din țară.
 
Test-drive la FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT
 
Va fi agitație mare și la standul companiei Bongard S.A.S. (care este  și sponsorul înregistrării vizitatorilor la expoziția  FOOD TECHNOLOGY). Echipamentele Bongard bat toate recordurile – aici vor fi preparate cel mai mare croissant, cea mai mare pâine, cea mai mare baghetă, cel mai mare burger și cel mai mare sandviș făcut vreodată în Moldova - de tocmai  50 de metri.
 
Pentru prima dată la expozițiile FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT va avea loc un TEST DRIVE al tehnicii noi pentru procesarea și ambalarea alimentelor. Doar în perioada 17-20 mai veți putea vedea în funcțiune mașini de procesat carne, utilaje pentru cofetării, linii de producere a conservelor, echipamente pentru brutării și mașini de ambalare de la companiile MGM S.R.L., Rodals S.R.L., Dina Cociug S.R.L., I.C.S. Petruzalek S.R.L., SC Di-Co Total S.R.L., Propac S.R.L., Ilvi-Pac S.R.L. și alții.
 
Echipamentele inovative pentru industria alimentară sunt foarte solicitate, pentru că de calitatea lor depinde și calitatea produselor finite. În cadrul expoziției, toate companiile vor expune doar mașini high-tech. Compania MGM SRL va oferi o gamă largă de echipamente pentru alimentația publică de cele mai renumite branduri: AHT, Bertos, Endress GmbH și de brandul legendar - KitchenAid.
Echipamente multifuncționale de calitate înaltă pentru producția de carne și produse de panificatie vor prezenta companiile Favorit-Techno SRL, Global Bar SRL, Solteco Solutions SRL și altele. Dina Cociug SRL și Ecolux SRL vor expune echipamente de refrigerare pentru supermarketuri și magazine. Tehnologii de automatizare a procesului  de producție vor fi prezentate la stand Melitax Grup SRL.
Calitatea nu asigură tot timpul cererea pentru un produs, mai e nevoie de un ambalaj frumos și corect proiectat, care poate fi obținut doar la utilaje moderne.
Astfel, compania I.C.S. Petruzalek SRL va etala mașini de ambalare automată și manuală, dar și o gamă largă de produse de plastic la prețuri bune. Vizitatorii expoziției vor fi plăcut surprinși de oferta companiei din România - Imark Sistem S.R.L.  , care va ave la stand soluții inteligente de marcare și ambalare a produselor, dar și de automatizare a procelor tehnologice.
Ilvi-Pac SRL va prezenta o gamă vastă de modele de ambalaj BOPS din plastic transparent pentru produse alimentare.Compania Firstline SRL va prezenta în premieră pungile din hârtie craft  pentru ambalarea mai multor tipuri de produse alimentare și nealimentare: pentru ceai, condimente, produse cosmetice, chimice, de uz casnic. Propac SRL va aduce în atenția profesioniștilor rampa mobilă și ambalatorul de palete semiatomat /manual STRONG. Un alt producător din Republica Moldova, compania Atlantic&C S.R.L., va oferi un ambalaj ecologic confecționat din materiale lemnoase locale. Compania Aspeti S.R.L. din România va expune ambalaj și alveole pentru fructe și legume, precum și mașini de ambalat prin termosudare pentru catering și industria alimentară.
Reprezentantul oficial în Moldova al mai multor companii producătoare de ambalaje cu renume mondial S.C. Novelis-Impex SRL va propune o gamă vastă de ambalaje din materiale plastice igienice de înaltă calitate.
Compania din Italia Massimo Pozzi Packaging D.I. pentru prima data în cadrul PACKAGING. DEPOT.  va prezenta o gamă variată de mecanisme de ambalare. Compania T.M.V. INDUSTRIAL S.R.L., din România va oferi mașini de ambalat pentru produse alimentare  - pâine, napolitane, biscuiți, ciocolată, cornuri etc.
Reprezentanții companiilor participante vor relata și prezenta tutror celor interesați agregatele sale în funcțiune, specificul și avantajele folosirii acestora.
Programul conex
Importanța contactelor de afaceri primare nu poate fi supraevaluată. Astfel, în cadrul expozițiilor funcționează Business Networking Event (networking) - un instrument eficient de marketing cu menirea de a facilita stabilirea contactelor de afaceri - o oră de comunicare generează cel puțin 20 de contacte noi, care devin baza cooperărilor ulterioare dintre participanți în timpul și după expoziție.
 
Locație: Food&Drinks, Food Technology, Packaging. Depot , CIE Moldexpo
17 - 21 mai, în intervalul 10.00 - 18.00 (Food&Drinks)
17 - 20 mai, în intervalul 10.00 - 18.00 (Food Technology, Packaging. Depot)